fbpx

Je eigen paard opleiden

De start van een groen paard is een van de belangrijkste gebeurtenissen in zijn leven. Van het voorbereiden voor de hoefbekapper tot de eerste ervaring met het zadel en ruiter. We hebben maar een kans om een goede eerste indruk achter te laten. Het opleiden van een jong en groen paard is de basis voor een levenslange PAARDnerschap tussen mens en paard. Start daarom nu met het jonge paarden traject!

Om het jonge paard goed op te leiden, willen we hem een veilige omgeving bieden in onze mensenwereld zodat hij goed kan leren. We leren het paard om niet vanuit zijn instinct te reageren maar vanuit zijn natuurlijke nieuwsgierigheid en denkvermogen. Daarnaast krijgt hij de tijd om zich te ontwikkelen én paard te zijn. Het jonge paarden traject is gebaseerd op holistisch en duurzaam trainen. Paarden zijn pas rond hun 7e a 8e levensjaar volgroeid waarbij de groeischijven in de rug als een van de laatste sluiten. Tijdens de verschillende leeftijdsfases van het jonge paard begeleid ik jou in de opleiding van je paard. Samen geven we jouw paard een goede en gezonde start in het jonge paarden traject.

 

We trainen altijd op drie niveaus: mentaal, emotioneel en fysiek, zowel paard als ruiter. Onder professionele begeleiding leid je jouw eigen paard op. Het uiteindelijke doel is dat jij en je paard veilig en in balans samen in harmonie kunnen communiceren en samenwerken, ongeacht welke discipline jullie gaan beoefenen.

 

De frequentie van training is afhankelijk van de leeftijd van het paard en het niveau van de eigenaar. In overleg stellen we daarom vast hoe vaak en wanneer ik langs kom voor begeleiding.

Trainingsfases

0-3 jaar

Basis communicatievaardigheden in de dagelijkse omgang, zoals leiden en volgen, voorbereiden voor bekapper/dierenarts, nieuwsgierigheid stimuleren, grenzen stellen.

4-5 jaar

Communicatie door middel van loswerken en grondwerk. Voorbereiden op het rijden zoals opzadelen, parkeren en opstappen. Start dubbele lange lijnen voor het aanleren van balans en teugelhulpen.

6-8 jaar

Eerste keer rijden. In het zadel communicatie oefeningen om je paard kalm, verbonden en responsive te krijgen. Licht dressuurmatig trainen door middel van patronen.

Video impressie

Wat anderen zeggen…

Maak een afspraak

 

Interesse in een proefles en kennismaking?

    ';