fbpx

Samen in ontspanning

 

Door yoga verbetert je balans, krijg je een diepere ademhaling en helpt jou en je paard ontspannen. Daarnaast vergroot yoga je bewustzijn, vermindert het angst en geeft het meer zelfvertrouwen. Met meer ontspanning en een goede balans word je een betere ruiter en daar is ook je paard bij gebaat.

yoga te paard

Wat is yoga te paard?

Om goed te kunnen paardrijden is het belangrijk dat je een soepel, sterk en ontspannen lichaam hebt. Want als je gespannen op je paard zit, een slechte balans hebt of als je verkrampt ademhaalt, kan je paard zich onder jou ook niet goed bewegen. Door yoga verbetert je balans, versterken je spieren en helpt jou en je paard ontspannen. Daarnaast vergroot yoga je bewustzijn, vermindert het angst en geeft meer zelfvertrouwen. Met meer ontspanning en een goede balans word je een betere ruiter en daar is ook je paard bij gebaat.

yoga te paard

Voor wie is yoga te paard?

Yoga te paard is geschikt voor iedere ruiter. Of je nu een beginnende of een gevorderde ruiter bent, of je dressuur rijdt, western, endurance, wedstrijden of recreatief, dat maakt allemaal niet uit. Elke ruiter en paard kan profiteren van de voordelen die yoga hem of haar oplevert. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Je doet de oefeningen op je eigen niveau. Het gaat niet om hoe ver je kunt of hoe lenig je bent. Elke houding die je doet binnen jouw grenzen heeft al effect.

yoga te paard

Hoe ziet de workshop eruit?

Tijdens een workshop yoga te paard krijg je eerst een korte algemene uitleg over yoga en beginnen we met een aantal oefeningen naast het paard. Uit de vele yogaoefeningen die er bestaan is een speciale selectie gemaakt van oefeningen waar ruiters extra baat bij zullen hebben. Vervolgens stap je op je paard en doe je een aantal yoga oefeningen te paard waarbij je begeleid wordt. Je werkt in tweetallen waarbij een iemand het paard vast houdt en de ander op het paard zit en later wisselen we dit om. Dit is niet alleen veilig voor jou en je paard maar hierdoor kun jij je volledig op de oefeningen concentreren.

yoga te paard

Wat kost yoga te paard?

De workshop duur ongeveer 2,5 uur bestaat uit een groep van minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers met paard. Daar krijg je een unieke ervaring voor terug, handvatten om zelf mee aan de slag te gaan en een hand-out. De investering voor deze workshop is 35 euro per persoon inclusief btw en exclusief reiskosten á €0,25 per kilometer vanaf de postcode 9105KG (heen- en terugreis).

Heb je interesse in een workshop yoga te paard? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden bij jou op locatie.