fbpx

Cursus Franklin Ballen & Banden – 16 jan & 14 febr 2021

Over dit project

Franklin ballen, Franklin BandenBen jij benieuwd wat het rijden met ballen en banden voor jouw houding en zit kan betekenen? Of rij je al met ballen of banden en ben je op zoek naar meer verdieping en nieuwe oefeningen? Of ben je instructeur en wil je meer weten over de inzet van dit soort hulpmiddelen?

 

In deze cursus maak je kennis met de unieke Franklin Methode®. We behandelen de theorie en de praktijk van het Rijden met Ballen en Banden. Je leert meer over de anatomie en fysiologie van het bindweefsel en we besteden aandacht aan de verschillende manieren waarop je deze kunt inzetten en hoe je dit op een verantwoorde manier kunt doen. Je gaat aan de slag met oefeningen op de grond om de verschillende spierketens te activeren en het ruitergevoel te verbeteren. En je werkt aan je houding en zit met behulp van de ballen banden op paarden simulator Joker.

 

Je werkt aan:
– Bewustwording, zodat je voelt wat er in je lijf gebeurt
– Balans, zodat je zonder moeite de bewegingen van je paard kunt volgen
– Stabiliteit, zodat je een onafhankelijke, veilige en stille zit ontwikkelt
– Symmetrie, zodat je beide zijden van jezelf én van je paard gelijk belast
– Coördinatie, zodat je met minder hulpen toch meer reactie krijgt van je paard
– Mobiliteit, zodat je soepel mee kunt bewegen in alle gangen

 

DAG 1 – Online lesdag

Op dag 1 hebben we een interactieve online lesdag met zowel theorie als praktijk. Vooraf ontvang je ter voorbereiding nog huiswerk via de online leeromgeving.
9.00-9.15 Welkom en introductie
9.15-10.00 Brainstorm: Doelen van een hulpmiddel
10.15-10.45 Proprioceptie technieken: structuur, aanraking en druk
11.00-11.45 Anatomie: positie vs. dynamiek
13.30-14.15 Brainstorm: hoe weet je wat een ruiter nodig heeft
14.30-15.30 Casuïstiek
15.30-16.30 Grondoefeningen en afsluiting

 

DAG 2 – Praktijkdag

Op dag 2 gaan we aan de gang met de ballen, banden en andere hulpmiddelen. We doen oefeningen op de grond en op Joker om de verschillende spierketens te activeren en het ruitergevoel te verbeteren.

 

08.45 – 09.00 ontvangst
09.00 – 12.00 theorie en praktijk
12.00 – 13.00 lunch
13.00 – 16.30 theorie en praktijk
16.30 – 17.00 afronding

 

NB. Er zijn tijdens de workshop voldoende Franklin ballen en banden aanwezig om mee te oefenen. Heb je zelf al een set, dan is het handig om die mee te nemen. Het is mogelijk om met korting een Ruiterset ballen, banden en/of sponzen aan te schaffen.

 

Janneke Jansen

Janneke is certified equestrian instructor van de Franklin Methode en heeft een achtergrond in Oefentherapie. Ze is gespecialiseerd in houding en zit bij ruiters en geeft vanuit haar bedrijf De Ruiterschool diverse cursussen en begeleiding.

 

Investering

Je investering voor deze tweedaagse cursus zonder paard is €245,- inclusief btw, lunch en 2 dagen van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets tekort komt! Er is plek voor maximaal 10 personen. Overnachting niet inbegrepen. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.

Aanmelden & Betalen

Ben jij er bij? Vul onderstaand formulier in, betaal via iDeal en verzeker jezelf van een plekje! Je ontvangt een bevestiging met informatie en factuur per e-mail.

Je kunt je niet meer aanmelden, de cursus is vol.

Datum
Categorie
Houding & zit
Chat openen
App mij!