fbpx

Kennissessie ECVM bij paarden – 3 juli 2021

Over dit project

Kennissessie ECVM bij paarden door Zefanja VermeulenVan nature gebruiken paarden hun hals voor balans. Wanneer een paard hals problemen heeft wordt dit een stuk lastiger en treden er allerlei complicaties op. 20 jaar geleden ontdekte Sharon May Davis de erfelijke afwijking ECVM bij paarden in de hals. Sinds een aantal jaar wordt hier wereldwijd aandacht aan besteed omdat het helaas bij zo’n 40% van onze gedomesticeerde paarden voorkomt.

 

ECVM bij paarden

ECVM staat voor Equine Complex Vertebral Malformation, voorheen bekend als C6/C7 malformatie. De malformatie is een aangeboren afwijking. Van bepaalde bloedlijnen is bekend dat ze een sterke erfelijke aanleg hebben. Het komt bij vele van onze rassen voor zoals Volbloeden, Friese paard, Ierse Sport Paard, Warmbloeden, Standardbreds, Pony’s, Arabieren en gekruiste rassen. De lijst met klachten is oneindig; probleemgedrag, (onverklaarbare) kreupelheid, maagzweren, hoefproblemen, kaak- en tandproblemen, neurologische complicaties en ga zo maar door.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze kennissessie neemt Zefanja Vermeulen van EquineStudies ons mee in de ontwikkeling van het onderzoek naar ECVM bij paarden, legt ze uit wat het is, hoe het is ontstaan en of je het kunt herkennen. Ze zet je aan het denken en laat je anders kijken. Een ding is zeker, je gaat met meer vragen naar huis.

 

Voor wie?

Deze kennissessie is interessant voor diverse doelgroepen waaronder paardeneigenaren, trainers en instructeurs, behandelaars, bekappers en fokkers. Al deze beroepen krijgen met problemen te maken als het paard lijdt aan ECVM. Hoe meer mensen weten van het bestaan, hoe eerder het geconstateerd wordt bij een paard en het management aangepast kan worden.

 

Zefanja Vermeulen

Sharon May-Davis, wereldwijd ook bekend als ‘The Bone Lady’, heeft Zefanja jarenlang begeleid op het gebied van biomechanica en anatomie. Zij delen deze passie, bouwden samen al meerdere skeletten en publiceerden diverse artikelen. Met haar onderneming EquineStudies wil Zefanja paardenliefhebbers zoals trainers, therapeuten, dierenartsen en paardeneigenaren dichter bij elkaar brengen in het belang van de paarden. Zefanja geeft lezingen, cursussen en dissecties gebaseerd op horses inside out. Iedere keer behandelt ze weer nieuwe casussen.

 

Locatie & Tijd

Deze kennissessie vindt plaats in Multifunctioneel centrum De Beijer in Rinsumageest op zaterdag 3 juli 2021 van 14.00u tot ca. 16.30u. Na opgave en betaling ontvang je een bevestigingsmail met link naar factuur en praktische informatie over het event.

 

Investering

Je investering voor deze avond is €35 en ca 2,5-3 uur van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets te kort komt. Aanmelden kan alleen via de website. Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.

Aanmelden & Betalen

Ben jij er bij? Vul onderstaand formulier in, betaal direct via iDeal en verzeker jezelf van een plekje! Je ontvangt een bevestiging met informatie en factuur per e-mail.


Datum
Categorie
Gezondheid
Tags
anatomie, biomechanica, ECVM, equinestudies, halsproblemen, malformatie, sharon may davis
Chat openen
App mij!