fbpx

Kennissessie Passive Physio – 13 mei

Over dit project

“Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt valt de meeste winst te behalen.” Met Passive Physio kun je je paard ‘trainen zonder te trainen’ in zijn eigen leefomgeving. Door ruwvoer op verschillende manieren aan te bieden, train je de belangrijkste houdingsspieren. Passive physio draagt daardoor bij aan trainingen, behandelingen en revalidatie op zowel fysiek en mentaal niveau. Door dit zelf toe te passen, help je je paard om zichzelf fit en soepel te houden. En daar hebben jullie samen in de training weer profijt van!

 

Tamara Dorresteijn legt tijdens deze kennissessie en rondleiding uit hoe Passive Physio is ontstaan en deelt het wetenschappelijk onderzoek met ons. We gaan een stukje terug naar de oorsprong: wat is de blauwdruk van het paard en wat zijn de behoeftes? We kijken we naar de verschillen tussen de primitieve (oer)paarden en ons huidige gedomesticeerde paard en ontdek je wat voor invloed dit heeft op ons huidige paard. Je leert ook welke gevolgen huisvesting en fokkerij hebben op onze paarden. Tenslotte krijg je praktische tips hoe je Passive Physio zelf kunt toepassen en krijg je een rondleiding door het mini paddock paradise van Offical Ambassador Femke Dölle waar je praktijkvoorbeelden kunt zien.

 

Tamara Dorresteijn

Tamara Dorresteijn is gedragsdeskundige en heeft zich gespecialiseerd in fysiek en management gerelateerde problemen bij paarden. Tamara is als trainer aangesloten bij Dialoog tussen mens en paard, is Hersenwerk begeleider en teamlid bij Equine Studies. Vanuit haar bedrijf Equine Solutions houdt ze zich bezig met gedragsproblemen, balans en coördinatie trainingen, Passive Physio en hersenwerk. Voor haar zit de sleutel tot een betere wereld van onze paarden in samenwerken. Ze deelt graag haar ervaringen en kennis die ze opdoet in de praktijk en tijdens de dissecties.

 

Locatie & Tijd

Deze kennissessie vindt plaats in Multifunctioneel centrum De Beijer in Rinsumageest op Hemelvaartsdag donderdag 13 mei 2021 van 14.00u tot ongeveer 16.30u. We sluiten de kennissessie af in het mini paddock paradise van Femke Dölle, Official Ambassador van Passive Physio. Femke en haar paarden laten je in de praktijk zien je hoe je het toepast.

 

Investering

Je investering voor deze middag is €35 en ca. 3 uur van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er voor dat je niets tekort komt. Aanmelden kan alleen via de website. Na opgave en betaling ontvang je een bevestigingsmail met link naar factuur en praktische informatie over het event.

Aanmelden & Betalen

Ben jij er bij? Vul onderstaand formulier in, betaal direct via iDeal en verzeker jezelf van een plekje! Je ontvangt een bevestiging met informatie en factuur per e-mail.


Datum
Categorie
Huisvesting
Chat openen
App mij!