fbpx

Open dag Big Joy’s Paradyske – 20 aug 2023

Over dit project

Onze paarden Bowie, Joy, Big Foot en Diego leven als groep in een zo natuurlijk mogelijke habitat. Nou ja ‘natuurlijk’, ze wonen samen met ons midden in het dorp direct naast de voetbalvelden en een multifunctioneel centrum. Toch hebben wij op een kleine 1.600m2 een mini Browsing Paddock® gecreëerd. Een omgeving waar zij 24/7 bewegingsvrijheid hebben, zelf kunnen bepalen of ze binnen of buiten willen staan, uitdaging om te ontdekken en spelen en onbeperkt toegang tot verschillende vormen van ruwvoer.

 

Van track tot heuvel, wadi, tiny forest, een grote diversiteit aan flora en fauna en Passive Physio® mogelijkheden om te browsen. In vijf jaar tijd hebben we al enorm veel gedaan, maar we zijn nog lang niet klaar. Ieder jaar willen we ons mini Browsing Paddock® verbeteren.

 

Tijdens deze vijfde editie van onze open dag willen we iedereen de gelegenheid geven om te komen kijken bij Big Joy’s Paradyske en inspiratie op te doen.

 

Wat is er te zien?

 • All season tracksysteem
 • Automatische slowfeeder
 • Mineralenbuffet
 • Zoutstenenbuffet
 • Ca. 100 soorten planten en bomen
 • Kant-en-Klare paardenborder
 • Heuvel met traptredes
 • Passive Physio® elementen
 • Regenwater drinksysteem en wadi
 • Tiny Forest met themaborders
 • Blote-hoeven-pad
 • Innovatie schuilstal
 • Paddock verrijking zoals snackplekjes
 • Insectenhotels en biodiversiteit
 • Kruidenweitje
 • Veilige en natuurlijke omheiningen

De Wiebelshop

Tijdens deze gezellige middag kun je ook shoppen bij De Wiebelshop op wielen van Het Wiebelpaard! Een toffe shop met producten die bijdragen aan een uitdagende leefomgeving en verrijking voor jouw paard.

 

Paard & Plant

Heb je plant inspiratie opgedaan en wil je direct aan de slag? Je kunt tijdens de open dag planten kopen van Paard&Plant, dé online webshop en kwekerij voor eetbare paardenplanten.

 

Creatief voor Paarden

Wil je je paard meer laten ‘snacksercisen’? Dan zijn de snackcubes, smulstaven en liksteenhouders van Creatief voor Paarden een must. Alle producten zijn handmade door Iris en tijdens de open dag verkrijgbaar.

 

PaardEerlijk.nl

Speciaal voor het toepassen van Passive Physio® hebben Karlijn en Rick van PaardEerlijk.nl een hoogwaardige lijn hooinetjes ontwikkeld. Je kunt hun producten in actie bewonderen tijdens de open dag en uiteraard zijn ze aanwezig met een stand.

 

PureHorse

Natuurlijke huisvesting en goed voermanagement kunnen uiteraard niet zonder een gezond voerdieet gericht op het individuele paard. Daarom werk ik samen met Jantine Steehouder van PureHorse. Gezonde, natuurlijke voedingsproducten die met een kundig advies gepaard gaan. Ze staan je graag te woord tijdens de open dag.

 

Ukie’s Kruidentuintjes

Van wildplukkaarten tot moestuintjes en kruidentuintjes. Marloes heeft het allemaal in haar assortiment. Zo kun je heel eenvoudig je eigen kruidenstrook of bloementuintje maken en je paard verwennen met een vers wildplukboeket.

 

Femke’s Mineralenbuffet

Uiteraard kun je deze dag ook een mineralenbuffet kopen bij mij in de stand of een afspraak maken voor een sparsessie. Je ontvangt een kortingsbon van 10 euro voor een van mijn diensten of activiteiten.

 

The Foodtrailer

Natuurlijk willen we de inwendige mens ook verwennen. Dat doen we in stijl met The Foodtrailer. Een fantastisch omgebouwde paardentrailer die overheerlijke, gezonde snacks en drankjes verkopen! Vers gemaakt in de trailer.

 

Vanuit het Paard

VhP zet zich belangeloos in om kennis te delen over de basisbehoeftes van het paard. Tijdens de open dag kun je meedoen met een toffe quiz waarin mijn paarden de hoofdrol hebben. Beantwoord tijdens je wandeling de vragen via QR-code en maak kans op een prijzenpakket t.w.v. ruim €175,-

 

Informatie

Datum: zondag 20 augustus 2023

Tijd: tussen 12.00 – 17.00 uur

Toegang: de toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden.

Route: parkeren kan naast ons op het grote parkeerterrein van MFC de Beijer (Tjaerdawei 42b Rinsumageest). Wanneer je vervolgens de parkeerplaats af loopt, ga je naar rechts. Je bent welkom bij het tweede huis aan je rechterhand (Tjaerdawei 50). De vlag hangt uit!

 

Overnachten

Tegenover ons vind je Camping Tjaerdastate en middenin het dorp kun je overnachten in B&B Herberg het Rechtshuis. Net iets buiten Rinsumageest vind je B&B De Claercamp. De Elfstedenstad Dokkum is op 5 minuten afstand met diverse overnachtingsmogelijkheden en restaurants.

Huisregels

Roken en huisdieren zijn niet toegestaan. Kinderen mogen mee mits ze zich rustig gedragen. Gelieve de paarden met rust laten. Dit is onze privé plek, we bieden geen pension.

 

Persoonlijk advies en vragen

Tijdens de open dag kun je zelf rondlopen door onze Browsing Paddock®. Heb je vragen of wil je advies over natuurlijke huisvesting? Misschien is de inspiratiemiddag of workshop iets voor jou! Bekijk de agenda of informeer naar de mogelijkheden voor een persoonlijk adviesconsult.

Datum
Categorie
Huisvesting