fbpx

Ouder & Kind cursus – v.a. 14 mei 2021

Over dit project

Hoe leuk is het om sámen van alles te leren over gezondheid, communicatie en omgang met paarden, en met andere ogen naar onze geliefde viervoeters te gaan kijken? Speciaal voor vaders en moeders met paardenkids organiseren wij in het voorjaar van 2021 de Ouder-Kind Cursus Horsemanship & Welzijn. In een intieme setting gaan we aan de slag in Paardentuin Harstahof (Ginnum). Deze cursus is echt een verrijking voor de band met jullie dieren, want jullie gaan ze nog beter begrijpen en kunnen daarna nog beter voor ze zorgen!

 

De cursus bestaat uit 3 cursusmomenten (met een specifieke focus) van ongeveer 2 uur. Elke les bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Omdat we met een kleine groep werken (3 koppels), is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht, vragen en interactie! De cursus Horsemanship & Welzijn is geschikt voor ouders met kinderen van +/- 9 – 14 jaar.

 

  • Onderwerpen die tijdens de cursus aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:
  • Het natuurlijk gedrag van paarden.
  • De basisbehoeften van een paard.
  • Paardentaal – hoe je een paard of pony kunt ‘lezen’.
  • Hoe je écht vrienden kunt worden met een paard of pony
  • Welke voeding je paard of pony nodig heeft.
  • Waarom beweging belangrijk is voor een paard en hoe je dit kunt stimuleren.
  • Wat je nog meer met je paard kunt doen, behalve er op rijden.
  • Wat passieve fysio is en hoe je dit kunt inzetten.
  • Welke eetbare planten er zijn en waarom deze goed zijn voor je paard.

 

Locatie & Data

De begeleiding is in handen van Femke Dölle, met assistentie van Nelleke Dikkerboom, en we werken met de paarden die leven in de Paardentuin: Diaz, Jarno en Bowie (tijdens de cursus rijden we niet op de paarden en pony’s). De cursusdagen vinden plaats op vrijdag 14 mei 2021, vrijdag 28 mei 2021 en vrijdag 11 juni 2021 van 15.00 – 17.00 uur (de dagen zijn niet afzonderlijk te volgen).

 

Investering

De investering bedraagt 85 euro per koppel (1 ouder + 1 kind) per keer. Dat is inclusief BTW, diverse lekkere versnaperingen en materialen. Plus: je krijgt er natuurlijk hele gezellig en leerzame dagen voor terug op een fijne plek! Aanmelden kan uitsluitend via de website van Parzival Paardencoaching. Jullie aanmelding is definitief wanneer je een bevestiging van deelname hebt ontvangen. Op dat moment is je aanmelding tevens bindend. Kosteloos afmelden voor de cursus kan tot en met vrijdag 30 april 2021. Daarna ben je het gehele cursusbedrag verschuldigd. Je ontvangt een factuur voor het cursusbedrag op maandag 3 mei 2021, deze dient vervolgens binnen 3 werkdagen te worden voldaan. Tussentijds stoppen met de cursus geeft geen recht op restitutie. In de week voorafgaand aan de eerste cursusdag ontvang je alle overige benodigde informatie (ook w.b. mogelijke richtlijnen omtrent Covid-19).

 

Is jouw kind jonger of juist ouder dan de aangegeven leeftijd? In dat geval kunnen jullie alleen meedoen in overleg én als de samenstelling van de totale groep dat toelaat (i.v.m. didactische en pedagogische insteek van de cursus). Wellicht starten we een tweede cursus op voor een andere leeftijdsgroep of kunnen we individueel iets voor jullie betekenen, dus laat ook dan vooral wel even van je horen.

 

 

Aanmelden

Datum
Categorie
Verzorging
Chat openen
App mij!