Paarden beoordelen – v.a. 31 jan.

Over dit project

Eindelijk zal de cursus ‘Paarden beoordelen’ volgens het evenwichtsmodel in het Noorden te volgen zijn! De cursus bestaat uit 5 dagdelen waarin zowel theorie als praktijk behandeld worden. Karel de Lange neemt je mee in de evolutie, oorsprong en ontwikkeling van het paard. Wat is balans in de bouw van het paard? Wat zijn de daaruit voortvloeiende bewegingen en hoe herken en benoem je die? Welke afwijkingen zijn er en wat zijn de verschillen tussen rassen? Hoeveel invloed hebben sport en fokkerij op het paard? Hoe ziet harmonie eruit? Je leert een paard observeren en beoordelen volgens het evenwichtsmodel. Maar ook leer je de verschillen in diverse leeftijdscategorieën en rassen herkennen. Je traint je oog op details. Tijdens het praktijkgedeelte oefenen we met vier verschillende paarden en pony’s. Het beoordelen en schrijven van keuringsverslagen is onderdeel van je huiswerk. De laatste dag hebben we een praktijkexamen op locatie en beoordeel je verschillende paarden. Bij het succesvol afronden van alle onderdelen ontvang je een officieel certificaat.

 

De cursus gaat o.a. over:
✔️de evolutie van het paard
✔️anatomie en biomechanica
✔️verschillen in rassen
✔️standen en bewegingen
✔️afwijkingen en gebreken
✔️opstellen en observeren
✔️evenwichtsmodel
✔️referentiekader en beoordelen

 

KAREL DE LANGE
Diegene die Karel al kent van Facebook, weet dat hij met een vlijmscherpe, maar zeer eerlijk blik naar de hippische wereld kijkt. Karel leerde als jonge jongen veel wijze lessen van zijn grootvader, over de bouw van het paard en de grondregels van een goed skelet. De kunst van het kijken ontwikkelde hij tot op het niveau van deskundig paardenbeoordelaar op keuringen. Al jaren geeft hij cursussen over het beoordelen van paarden. Karel de Lange is tevens voorzitter van het Europees Arabisch stamboek voor Shagya-Araber paarden, Sportpaarden en Sportponies (EASP). Karel durft zich kritisch uit te laten over de wijze waarop er op dit moment gefokt en gereden wordt in Nederland en neemt daarbij geen blad voor de mond.

 

DATA & LOCATIE
De cursus vindt plaats in Rinsumageest op:
– Vrijdagavond 31 januari 19.00-22.30 uur (theorie)
– Zaterdag 15 februari 9.00-12.30 uur (praktijk)
– Vrijdagavond 28 februari 19.00-22.30 uur (theorie)
– Vrijdagavond 13 maart 19.00-22.30 uur (theorie)
– Zaterdag 28 maart 9.00-12.30 uur (praktijkexamen)

 

INVESTERING
Je investering voor deze cursus is €295,- exclusief BTW en 5 dagdelen van je leven. Daarvoor krijg je een schat aan kennis en ervaringen terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er voor dat je niets tekort komt. Aanmelden kan via info@femkedolle.nl en is definitief na ontvangst betaling. Zorg dat je niet te lang wacht, want vol is vol!

 

AANMELDENWil je gebruik maken van de combikorting?*
Ja, ik meld me aan voor nog een activiteitJa, ik kom samen met nog iemandNee

Indien je met combikorting nog een activiteit wilt bezoeken, geef dit hieronder aan:

Indien je samen met iemand komt, vul dan zijn of haar gegevens in:Datum
Categorie
Gezondheid