Ruwvoer Anders dag – 25 juni 2021

Over dit project

paarden die bloemen eten

Tijdens de themadag Ruwvoer anders gaan we je informeren en vooral ook inspireren om anders naar ruwvoer te kijken. Naast gras en hooi is er nog veel meer! Vlakbij nog wel! Naast de wei, in de berm, langs de slootrand, in het bos, in je tuin, op je balkon of in het stadspark. We realiseren ons niet dat we prachtige waardevolle planten om ons heen hebben die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van onze paarden.

 

Behalve specifieke voedingsstoffen leveren deze planten ook een prachtige bijdrage aan de spijsvertering, de thermoregulatie, het gebit en de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen. Er zijn veel voordelen en ze zijn vaak makkelijker voor handen dan gedacht! Inheemse bomen, struiken en hagen gebruiken als aanvullende voeding voor je paard. Welke soorten zijn geschikt voor paarden? En waarom is dat zo? Hoe en waar plant ik die dan? Wanneer geef ik welke plant aan mijn paard? Hoe zorg ik dat mijn paard juist in de winter extra ondersteuning krijgt in de vorm van natuurlijke planten.

Naast de theorie, achtergronden en onderbouwing van deze visie op aanvullend ruwvoer, is het de bedoeling dat we ideeën omzetten in concrete actie plannen. Deze dag gaat specifiek over de rol van houtige gewassen; niet over weidebeheer of kruiden. Op deze unieke locatie laten we concreet zien hoe je dit praktisch toe past. Je kan vele planten zien, voelen, ruiken en “proeven”, zodat je naar huis gaat met een concreet “paarden proef pakket”.

 

Voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional. De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het zonder vooropleiding kunt volgen.

 

Locatie

Deze dag vindt plaats op 25 juni 2021 in Rinsumageest in Multifunctioneelcentrum De Beijer en in het mini paddock paradise van Femke Dölle.

 

Investering

De investering voor deze themadag is € 155,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! Opgeven en betalen gaat via de Blauwe Hengst.

 

Aanmelden & Betalen
Datum
Categorie
Voeding
Chat openen
App mij!