fbpx

Workshop Passive Physio® en Balanskussens – 18 sept 2022

Over dit project

workshop passive physio en voermanagementHet paard is van nature een ‘browser’ wat betekent dat zij op diverse hoogtes eten. Zo’n 80% eten ze laag bij de grond in graaspositie (alles onder de voorknie) en ongeveer 20% eten zij tussen knie- en oorhoogte. Denk aan bomen en struiken, maar ook het eten op een heuvel of obstakels nemen of ontwijken. Hiermee traint het paard als het ware zichzelf in zijn leefomgeving. Vanuit deze wetenschap en onderzoek is Passive Physio® ontstaan. 

 

Maar hoe ga je hiermee aan de slag en wat voer je je paard? En wat zijn de randvoorwaarden en do & dont’s bij Passive Physio®? Tijdens deze workshop ervaar je zelf wat proprioceptie is door het doen van een aantal interessante oefeningen in mijn mini paddock paradise. Vervolgens gaan we alle mogelijke opties bij langs van variabele voer posities en kun je zien hoe mijn paarden dit gebruiken om hun houdingsspieren te trainen.  Ik geef praktische tips die je thuis direct kunt toepassen, advies over geschikte hooinetten en je krijgt een handig boodschappenlijstje mee. Tenslotte kijken we naar verschillende vormen van ruwvoer zoals hooi en planten die je kunt voeren op variabele hoogtes en waar een goed basis voermanagement aan voldoet. 

Ik ben holistisch instructrice en welzijnsadviseur. Ik begeleid paardeneigenaren met training, voermanagement en huisvesting van hun paard. Sinds 2021 ben ik Offical Ambassador Passive Physio® en geef ik advies hoe je dit het beste kunt toepassen in de praktijk. Mijn missie is om de mensenwereld veilig en comfortabel te maken voor het paard op een manier die de natuur van het paard respecteert. 

 

Locatie & Tijd

De workshop vindt plaats in Rinsumageest op zondag 18 september 2022 van 13.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Na opgave en betaling ontvang je een bevestigingsmail met link naar factuur en praktische informatie over het event.

 

 

Investering

Je investering voor deze workshop is 97 euro per persoon. Daarvoor krijg je een schat aan kennis en inspiratie terug, ontmoet je prachtige mensen en zorgen we er uiteraard voor dat je niets te kort komt. Aanmelden kan alleen via de website. Pas na ontvangst van de betaling is je aanmelding definitief.

Datum
Categorie
Huisvesting, Training