Clinics & Workshops

Organiseer een leuk event bij jouw op locatie

Play with your horse, work on yourself

Wil je iets leuks organiseren voor op je eigen stal, manege of rijvereniging? Een clinic is bij uitstek geschikt om met een groep te doen. Je leert immers nog meer door bij elkaar mee te kijken en elkaar bij de oefeningen te helpen. Een clinic voor een groep organiseren kan al vanaf een paar uur variërend tot een serie van een aantal keer. Dit is afhankelijk van het thema van de clinic. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden of informeer naar de mogelijkheden.

LOSWERKEN

LOSWERKEN

In het loswerken krijg je tempo- en richtingcontrole over het loslopende paard zonder gebruik te maken van fysiek contact. Het paard kan zich vrij en soepel bewegen en de ruiter wordt zich bewust van zijn of haar lichaamshouding.

DUBBELE LANGE LIJNEN

DUBBELE LANGE LIJNEN

Verbeter de balans en nageeflijkheid van je paard aan de dubbele lange lijnen. Je werkt aan de horizontale en verticale balans en je helpt je paard recht te richten. Een goede gymnastiserende en leuke afwisseling op het rijden!

YOGA TE PAARD

YOGA TE PAARD

Door yoga verbetert je balans, krijg je een diepere ademhaling en helpt jou en je paard ontspannen. Daarnaast vergroot yoga je bewustzijn, vermindert het angst en geeft het meer zelfvertrouwen. Met meer ontspanning en een goede balans word je een betere ruiter en daar is ook je paard bij gebaat.

GRONDWERK

GRONDWERK

Maak kennis met horsemanship en leer het ABC van de paardentaal. Ontdek wat voor type paard jij hebt en hoe je hem kunt helpen op een voor hem begrijpbare manier nieuwe dingen te leren. Je kunt grondwerk in allerlei situaties toepassen.

OBSTAKELTRAINING

OBSTAKELTRAINING

Door middel van schrik- en obstakeltraining leer je het paard om op een andere manier met zijn vluchtgedrag om te gaan. Door o.a. desensibilisatie kun je de angst bij je paard verminderen en het minder gevoelig maken op de omgeving.

HOUDING & ZIT

HOUDING & ZIT

Verbeter je houding en zit met diverse oefeningen zowel op de grond als in het zadel. Je wordt je bewust de spieren die je nodig hebt voor een goede balans en je ontdekt hoe je nog beter in het zadel kunt zitten.