fbpx

Je Paard Trainen Zonder Te Trainen

 

Gun je paard Passive Physio®: voor een stabieler en veerkrachtiger paard met een betere coördinatie.

100% Geld-Terug-Garantie

Loop geen risico. Je krijgt je geld terug als je niet tevreden bent over de cursus.

Direct toegang

Je krijgt direct toegang tot de online cursus en kunt overal inloggen waar je ook bent.

Persoonlijke mentor

Stel al je vragen direct aan mij én in de community.

Denk je dat je paard fysieke ondersteuning nodig heeft voor een betere houding? Merk je dat het trainen niet het gewenste resultaat oplevert? Misschien mist je paard iets, verveelt hij zich of staat hij te lang stil? Dan is Passive Physio® het antwoord. Je paard zal je dankbaar zijn!

“Ik dacht zelf: passive physio, even wat hooinetten in verschillende hoogtes ophangen en wat autobanden en boomstammen neerleggen. Nog wat beplanting en verschillende ondergronden en klaar! Wat anders ben ik gaan denken na het volgen van deze cursus, het is een echte eye-opener geworden.”

 

Emma Müller

Enig idee wat het gevaar is van het eten uit een slowfeeder die hoog hangt?

Dit heeft hetzelfde effect als de ‘rollkur en het op of achter de loodlijn lopen’. Oftewel: stress en ademhalingsproblemen door een verkeerde kaakhoek. Dit blijkt uit onderzoek (Dr. Raspa 2021). Eet jouw paard uit een slowfeeder die hoger hangt dan zijn voorknie? Dan is het goed mogelijk dat hij tijdens het eten hetzelfde negatieve effect ervaart.


Het goede nieuws: variabele voerposities kunnen een enorm positieve invloed hebben op de zelfgedragenheid en balans van je paard. Maar daarvoor moet je wel precies weten wat je doet!

Voordat we verder gaan

Kijk even naar deze reacties..

Ik wist niet wat ik deed

Mijn naam is Femke Dölle en in 2018 begon ik met Passive Physio®. Niemand kende het nog, maar ik was direct fan en ging aan de slag met variabele voerhoogtes en obstakels in mijn paddock.

 

En toch gingen mijn paarden er fysiek niet meteen op vooruit.

 

Hoe dat kon? Ik had simpelweg onvoldoende kennis en kunde over wat Passive Physio® precies deed met het lichaam van mijn paarden.

 

Hoe meer ik leerde, hoe meer ik zag dat mijn paard Bowie in ongemakkelijke houdingen stond te eten.

 

Een ‘offload’ voetje op rust, kenmerken van een pain face en ik vergat dat mijn paarden merendeels in graashouding moesten eten. Ik had overal hooinetten op variabele hoogtes hangen.

 

Fast forward naar het heden. Passive Physio® is inmiddels een begrip. En mijn paarden zijn sterk, stabiel en veerkrachtig. Ze zitten goed in hun bespiering, zijn symmetrischer en hebben minder blessures. En dat terwijl ik de paarden niet meer fanatiek train en ze niet meer in de wei kan laten grazen.

 

De grootste verandering? Ik ontdekte de verschillen tussen wilde oerpaarden en onze gedomesticeerde paarden. Dit bevestigde het belang van grazen én variabele voerposities. Ik leerde mijn paarden beter observeren en zag wanneer ze oncomfortabel waren. Hierdoor kon ik direct ingrijpen in mijn management en de voerposities aanpassen.

 

Inmiddels mag ik mij sinds 2021 Official Ambassador Passive Physio® noemen en heb ik al honderden paardeneigenaren geholpen om hun paard sterker en soepeler te maken.

Je zag me al verschijnen in:

Dit weet en kun je na de cursus:

⋆ Je kunt zelfstandig je paard trainen zonder te trainen. Je bent zeker van je zaak en weet hoe je veilig en effectief variabele voerhoogtes kunt aanbieden.

⋆ Je herkent een ongewenste houding bij je paard en weet hoe je de keuze van variabele voerposities hierop kunt aanpassen.

⋆ Met een scherpe blik kun jij je paard observeren. Hierdoor weet je waar je in je management moet bijsturen om hem fysiek nog beter te ondersteunen.

⋆ Het verschil tussen grazen en browsen is voor jou glashelder en je weet waarom het belangrijk is dat je paard beide toepast tijdens het eten.

⋆ Je kent de verschillen tussen wilde paarden en gedomesticeerde paarden en weet hierdoor dat je goed bezig bent. Dit betekent dat jij je paard meer laat browsen zodat hij sterker en stabieler wordt.

⋆ Je weet hoe je hooinetten op een veilige manier kunt aanbieden, om ongelukken te voorkomen.

⋆ Als je de microbewegingen van je paard tijdens het browsen ziet, krijg je een glimlach op je gezicht.

⋆ Wanneer je ziet dat de houding en bespiering van je paard verbetert, geniet je enorm en voelt dat als een ultieme ‘overwinning’.

⋆ Je voelt je niet meer schuldig dat je paard te lang stilstaat omdat je hem met variabele voerposities stimuleert meer te bewegen.

Dit is wat je krijgt:

5 uitgebreide modules

Van de oorsprong tot de realisatie. Jij weet na deze cursus alles over Passive Physio®. We reizen door de tijd én door het paardenlichaam, zodat je begrijpt waarom je Passive Physio® toepast en welke spieren je paard precies traint tijdens het eten. Bomvol inspiratie en praktische tips die jou in actie zetten voor het welzijn van je paard.

  • Vlotte, heldere videolessen die je gelijk in de praktijk kunt toepassen.
  • Door toegepaste neurotechnieken kun jij de lesstof beter opnemen.
  • Ook goed te beluisteren als audio tijdens het autorijden of uitmesten.
  • Uitleg van moeilijke begrippen en daardoor voor iedereen goed te volgen.

Compleet werkboek

Het (digitale) werkboek is het startpunt van de cursus. Deze begeleidt jou stap voor stap door de training. In het werkboek vind je opdrachten, vragen, een quiz en extra informatie. Op de notitiebladen kun je je aantekeningen noteren. Dit geeft je na afloop van de cursus een waardevol naslagwerk.

  • Maar liefst 80 pagina’s dik
  • De lesstof helpt jou om in actie te komen.
  • Handige notitiebladen voor je aantekeningen.
  • Een prachtig en waardevol naslagwerk.

Stappenplan & Checklist

Start zorgeloos met variabele voerhoogtes en maak het verschil voor je paard. Met een handig stappenplan en een checklist ga je veilig en effectief aan de slag. De weekplanning heeft duidelijke taken. Zo blijf je in beweging en kun je de lesstof meteen in de praktijk toepassen. Bewaar het stappenplan en de checklist op stal zodat je nooit meer een stap vergeet.

  • Stap voor stap (her)starten met Passive Physio®.
  • Weekplanning voor het consequent toepassen en monitoren.
  • Regelmatig observeren zodat je ontwikkelingen vroegtijdig herkent.
  • Met de checklist Veilig Voeren voorkom je ongelukken en verwondingen.

Assessment

Hoe staat je paard er op dit moment voor? Wat zijn z’n sterke en zwakke punten? Hoe zou je hem fysiek kunnen ondersteunen zodat hij sterker en stabieler wordt? Een nulmeting van jouw paard is bepalend voor het inzetten van de verschillende Passive Physio® elementen. Dit zal bijdragen aan een gezonde en zelfgedragen houding van je paard.

  • Zelfstandig een assessment bij je paard kunnen doen.
  • Weten waar je op moet letten tijdens het observeren van de houding van je paard.
  • Afwijkingen bij je paard kunnen signaleren en de voerposities hier op afstemmen.
  • Helder en overzichtelijk dossier die je kunt delen met deskundigen die jouw paard ondersteunen.

Community

Gemotiveerde mensen, inspiratie opdoen, ervaringen uitwisselen en acties met elkaar delen: feel the energy of the group! De community is er voor jou. Loop je vast in de uitvoering, ben je onzeker over iets wat je gezien hebt bij je paard, weet je even niet hoe je iets kunt oplossen? Je hoeft het niet alleen te doen, we zijn er voor elkaar.

  • Een veilige, besloten en levendige community.
  • Stel al je vragen via de community en krijg snel antwoord.
  • Leer van elkaar en volg elkaars ontwikkelingen.
  • Laat je inspireren door voorbeelden van anderen en deel je eigen creaties.

Al meer dan 350 cursisten gingen je voor

Dit leer je in de cursus:

Module 1 De oorsprong

Aan het eind van deze module weet je de oorsprong van Passive Physio® en besef je hoe belangrijk het is dat je jouw paard fysiek gaat ondersteunen met variabele voerhoogtes. Je snapt het verschil tussen primitieve paarden en gedomesticeerde paarden en wat dit voor (negatieve) invloed heeft op de biomechanica en anatomie. En waarom primitieve paarden eigenlijk geen natuurlijke scheefheid hebben.

  • Wie heeft Passive Physio® bedacht en waarom
  • Het verschil tussen paarden die browsen en paarden die alleen maar grazen
  • Je maakt kennis met een aantal (semi) primitieve rassen
  • Je weet wat het doel en nut van variabele voerhoogtes is
  • Diverse wetenschappelijke onderzoeken en papers

Module 2 Anatomie en biomechanica

Voordat we aan de slag gaan met Passive Physio® is het belangrijk dat je precies weet welke spieren je aan het ‘trainen of herprogrammeren’ bent bij je paard en waar je op moet letten om progressie en resultaat te boeken. In module 2 nemen we een kijkje in het paardenlichaam en leer je meer over de anatomie. Je gaat aan de slag met een assessment van je paard wat je gebruikt als startpunt. Hierna weet jij:

  • Welke spieren je traint met variabele voerposities
  • Hoe je een nulmeting van je paard maakt om te monitoren
  • Hoe proprioceptie ofwel lichaamsbewustzijn werkt
  • Hoe je proprioceptie kunt beïnvloeden voor meer balans en coördinatie
  • Wat de vier voorwaarden zijn als je variabele voerhoogtes gaat toepassen

Module 3 Grazen & Browsen

Een paard is van nature een grazer en heeft het grootste deel van de dag zijn neus laag bij de grond op zoek naar voedsel. Een belangrijke eethouding die we niet moeten vergeten. Daarnaast browst een paard van bomen en struiken. Met hooinetten kunnen we tientallen variabele voerposities creëren om dit na te bootsen. Na deze module sta je bol van inspiratie en stroop je de mouwen omhoog om aan de slag te gaan!

  • Wat is een graashouding en waar moet deze aan voldoen
  • Welke variabele voerposities er allemaal zijn
  • Hoe je met Passive Physio® kunt beginnen met een stappenplan en checklist
  • Hoe je de proprioceptie van je paard verbetert met obstakels
  • Wat zijn gewenste en ongewenste houdingen

Module 4 Afwijkingen & Casussen

Het huidige moderne paard heeft vanaf zijn geboorte al diverse afwijkingen die in zijn nadeel werken. Daarnaast ontstaat er ook nog schade door het leven en kan je paard aandoeningen ontwikkelen die hem in zijn beweging beperken. In module 4 nemen we een aantal casussen onder de loep waarbij je Passive Physio® doordacht moet inzetten.

  • Wat je wel en niet moet doen bij bepaalde afwijkingen en blessures
  • Hoe je Passive Physio® kunt inzetten voor revalidatie
  • Dat niet alle voerposities voor ieder paard inzetbaar zijn

Module 5 Voermanagement

Wel of niet onbeperkt hooi voeren? Waar haal ik goed hooi? Hoe maak je veilige voerplekken? Wel of geen slowfeeders gebruiken? Voermanagement gaat verder dan het aanbieden van hooi op verschillende plaatsen in je paddock. In deze module deel ik mijn visie over (on)beperkt hooi, slowfeeders en veiligheid en krijg je praktische tips.

  • Hoe kun je onbeperkt hooi voeren zonder dikke paarden te creëren
  • Ontdek wat voor invloed slowfeeden heeft op de spieren en wervels van je paard
  • Leer hoe je voerstress kunt voorkomen of minimaliseren
  • Voorkom ongelukken met veilige constructies
  • Wat je kunt doen als je geen eigen plek hebt voor je paard

Maak van je paard een master browser!

 

Dit is een opsomming van wat je krijgt:

  • 5 modules met videolessen bomvol kennis en tips (€259)
  • 80 pagina’s dik werkboek met extra informatie, opdrachten, vragen en quiz (€119)
  • Een assessment om een nulmeting van je eigen paard te maken (€89)
  • Een observatieformulier om tussendoor je paard te monitoren en bij te sturen (€27)
  • Een stappenplan hoe je veilig en praktisch kunt starten met Passive Physio® (€39)
  • Een handige checklist zodat je niets vergeet als je aan de slag gaat (€39)
  • Toegang tot de online community (€99)

Totale waarde: €671,- maar jij betaalt slechts 347 euro

Deze extra’s zitten in de cursus..

ter waarde van €799,-

Live Q&A’s

 

Iedere 6 weken is er een live Q&A sessie waarin ik al je vragen beantwoord. Vragen over de inhoud van de cursus, specifieke vragen over de situatie van jouw paard en plek, vragen over je assessment, voercreaties, management en ga zo maar door. Mega waardevol door jouw input en die van de andere cursisten. Je kunt alle opnames terugkijken.

 

Waarde € 600

Masterclass Beplanting & Browsen

 

Met hooinetten op variabele hoogtes kunnen we de natuur prima nabootsen, maar hoe mooi zou het zijn dat je paard écht op een natuurlijke manier kan browsen in zijn leefomgeving? Of dat nou een grote of kleine plek is, er zijn ontzettend veel manieren om beplanting effectief in te zetten. In deze masterclass inspireer ik je hoe je beplanting kunt aanleggen en welke bomen en struiken geschikt en eetbaar zijn.

 

Waarde € 199

De totale prijs inclusief extra’s is €1.470,-. Jij kunt de cursus claimen voor slechts 347 euro

Meestgestelde vragen

Wat is Je Paard Trainen Zonder Te Trainen?

Dit is een online cursus waarin je leert hoe je veilig en effectief variabele voerposities en andere Passive Physio® elementen kunt toepassen in de leefomgeving van je paard. Je krijgt toegang tot een online leeromgeving waar je de lesstof kunt bekijken. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt thuis of waar je maar wil, op je gemak de cursus volgen.

Ik ben nog maar net bekend met de Passive Physio, is deze training dan geschikt voor mij?

Ja. Je leert in 6 maanden (in 5 uitgebreide modules, een compleet werkboek en extra videomateriaal) stap voor stap hoe je goed wordt in het veilig en effectief toepassen van Passive Physio® bij jouw paard. Wat deze training uniek maakt is de praktische benadering, waardoor het tastbaar voor je wordt en je alles wat je leert meteen kunt gaan toepassen bij je paard, waardoor je op korte termijn al resultaten gaat zien. Een beginner zijn is juist heerlijk, want dat betekent dat er nog een wereld voor je openligt die je helemaal mag gaan ontdekken en waar je vanaf nu elke dag beter in wordt.

Ik weet zelf al heel veel over Passive Physio, kan ik in deze training dan wel nog wat leren?

De vragen die ik mezelf altijd stel in zo’n situatie zijn deze: “heb ik veel kennis en inspiratie hierover? En zo ja, pas ik het dagelijks toe bij mijn paard en kan ik dit nog verbeteren?” Je kunt nog zoveel weten, je moet het ook écht doen om een verschil te maken voor je paard! Als jij niet de resultaten ziet bij je paard die je wilt hebben of je weet niet precies wat voor veranderingen je bij je paard zou moeten zien, dan is mijn antwoord: JA, deze training is 100% voor jou, want nu ga je leren om dit ook echt te goed toe te passen, te monitoren en bij te sturen.

Wij staan nog helemaal aan de start om onze paddock in te gaan richten. Ik ben bang dat ik nog niet alles uit de cursus kan toepassen.

De cursus gaat niet over het ontwerpen en inrichten van je paddock of wei. Je vindt er wel heel veel inspiratie voor het maken van voerplekken en er zijn ook een aantal video lessen die over ondergronden en obstakels gaan waar je advies uit kunt gebruiken als je met je paddock of wei aan de slag gaat. De cursus gaat veel meer over het paard zelf. Hoe kun je op een correcte en veilige manier variabele voerposities aanbieden en wanneer doe je iets wel of juist niet, omdat het bijvoorbeeld belastend is voor je paard.

Ik heb nooit eerder een online training gevolgd, hoe gaat dat in zijn werk?

Je hebt geen technische kennis nodig, alleen een e-mailadres, laptop, tablet of mobiele telefoon en internet. Je meld je aan via deze betaalpagina. Je ontvangt direct een bevestiging in je mail. Vanaf de startdatum heb je 6 maanden toegang tot alle lesstof. Daar moet je wel iets mee doen natuurlijk 😊 Het is noodzakelijk om iedere week tijd te reserveren om je ‘huiswerk’ te maken. De online leeromgeving is heel eenvoudig te begrijpen. Het wijst zich allemaal vanzelf. En kom je er echt niet uit, mail dan naar support@femkedolle.nl met je duidelijk omschreven vraag dan is hulp altijd nabij.

Wanneer start de cursus?

Je krijgt na aanmelding meteen toegang tot de complete cursus en ook meteen toegang tot de community in de online leeromgeving. Het is geen groepstraject. Je kunt op ieder willekeurig moment de cursus kopen.

Hoe lang houd ik toegang tot het materiaal?

Je houdt 6 maanden toegang tot al het trainingsmateriaal (video’s, werkboek, bonusmateriaal, community enz.) in de online leeromgeving. Daarvoor ontvang je inloggegevens per mail.

Ik heb het druk. Hoeveel tijd kost de cursus mij?

Dat hangt volledig van jou af. Er is geen vast tempo. Iedere deelnemer doet het op zijn eigen tempo. Wanneer je 1 a 2 uren per week aan de cursus besteed, kun je al het lesmateriaal in twee maanden bekijken. En het fijne is, dat je ook gewoon tijdens het uitmesten, schoonmaken of autorijden naar de audio kunt luisteren!

Waarom heb ik maar 6 maanden toegang tot de cursus?

Ik heb bewust voor een 6 maanden gekozen zodat je een stok achter de deur hebt. Je hebt vast wel eens één (of meer) online cursus gekocht die je nog niet hebt afgerond, of misschien zelfs nog moet starten. Dat wil ik voorkomen. Je kunt nog zoveel kennis en inspiratie hebben, als je niet in actie komt en verandering doorvoert heeft het ook geen impact op het leven van je paard. En dat is precies mijn doel: impact maken op het leven van jouw paard!

Kan ik de cursus ook na 6 maanden verlengen?

Ik weet nog niet of er een mogelijkheid komt om de cursus te verlengen. Dat hangt ook een beetje van de vraag af. Ik heb er bewust voor gekozen om de cursus 6 maanden aan te bieden zodat je een stok achter de deur hebt om de kennis te consumeren én in actie te komen. Dat is echt mijn missie zodat we daadwerkelijk impact hebben op het dagelijkse leven van je paarden.

Wat als ik niet tevreden ben?

Ik ben overtuigd van de kwaliteit van deze cursus. Ben je niet helemaal tevreden na je aankoop? Neem dan binnen 14 dagen na aankoop per mail contact op via support@femkedolle.nl. Je krijgt 100% je geld terug als je alle opdrachten hebt gedaan, alle video’s hebt bekeken en dat laat zien en toch denkt: dit wordt ‘m niet.

Voor wie is de cursus geschikt?

Voor alle paardeneigenaren die een verschil willen maken in het dagelijkse leven van hun paard. Of je nou 1, 10 of meer paarden hebt, deze cursus verandert het leven van ieder paard. Staat je paard aan huis of ergens anders in eigen beheer? Dan kun je alles uit de cursus toepassen. Staat je paard deels nog op stal, bijvoorbeeld op een pensionstal? Ook dan is de cursus leerzaam en geef ik je praktische voorbeelden hoe je Passive Physio® in deze situatie kunt toepassen.

Is Passive Physio geschikt voor ieder paard?

Ja, van jong tot oud! Zodra een veulentje leert grazen, leert hij van zijn familie ook hoe hij moet browsen. Het browsen zorgt ervoor dat hij zichzelf rechtricht en geen scheefheid ontwikkelt. Ook voor oudere paarden, die misschien nog nooit hebben gebrowst, kun je nog steeds variabele voerposities introduceren. In de cursus worden ook de do’s en dont’s behandeld van een aantal afwijkingen en blessures die een paard kan hebben.

Ben jij er klaar voor om van je paard een Master Browser te maken?!