Erwin Loomeyer

Sportman & paardenman

Erwin is een doorgewinterde sportman en zit al 25 jaar in het vak. Al van jongs af traint Erwin in de sportschool en startte hij als fitness- en groepsles instructeur bij een sportschool in Sneek. Na bijna 10 jaar vervolgde hij zijn carriere in 2003 bij Sportcentrum Ursus in leeuwarden waar hij nu nog steeds werkzaam is als bedrijfsleider en personal trainer.

De kracht van de kudde

Pas op latere leeftijd komt Erwin voor het eerst in aanraking met paarden toen hij Femke ontmoette. Bewondering en respect had hij voor paarden en er was geen ambitie om iets met paarden te gaan doen. Maar omdat hij en Femke samen sportten en mee wilden doen aan Ride & Run, moest Erwin op zijn minst kennis maken met de paarden. Hoewel onwennig en onzeker, was het gevoel en de klik er direct. Toen Erwin overspannen raakte, bracht hij zijn dagen bij de paarden door die hem veel steun, rust en liefde gaven. Al snel wilde hij les van Femke en nog geen jaar later zat hij zelf in het zadel. Inmiddels maken ze samen buitenritten.

Ruitertraining

Erwin kent het menselijke lichaam als geen ander en voelt feilloos aan waar de beperkingen van de mens maar vooral de mogelijkheden zitten. Zo traint hij Femke fysiek om een betere ruiter te worden. Iedere blokkade in ons lichaam heeft effect op je paard, dus is het belangrijk dat jij fit genoeg bent om je paard te kunnen ondersteunen. Erwin en Femke hebben daarom de handen in een geslagen en zijn gestart met het trainen van de ruiter.

Geslacht: man

Ras: Friese Indo

Geboortedatum: 30-04-1962

Lengte: 170cm

Personality: Right brain introvert

Chat openen
App mij!