Mister Big Joy

Driemaal is scheepsrecht

Jarenlang had ik diverse verzorgpaarden en mijn eigen shetlander Big Foot. Mijn grootste wens was om een eigen paard te hebben waar ik lange buitenritten mee kon maken. In december 2011 heb ik de knoop doorgehakt en ben mijn zoektocht gestart. Eva de Vries van Paard & Jij heeft mij geholpen. Zij had een objectieve visie en kon mij goed adviseren. We hadden al een aantal paarden bekeken, toen ik de toen driejarige Joy op marktplaats zag staan. Ik heb direct gebeld en een afspraak gemaakt. Helaas belde de eigenaresse de dag voor onze afspraak af dat ze besloten had om Joy te houden. Twee weken later stuurde ze me een mail dat hij toch wel weer te koop was en of ik nog interesse had. Wederom een afspraak gemaakt, maar ook deze afspraak werd geannuleerd. Ik baalde enorm maar wist ook dat alles met een reden gebeurt. Joy was wellicht niet voor mij bestemd. Of toch wel? Inmiddels had ik zo’n 13 paarden bekeken totdat ik in maart 2012 Joy weer op marktplaats zag staan! We besloten nog een laatste keer een afspraak te maken. Dit keer zouden we het contract, geld en trailer direct meenemen. Eenmaal aangekomen was ik meteen verkocht!

Horsenality – Right Brain Introvert

Joy is een bescheiden paard. Van nature wantrouwend en sceptisch. Volgens de Horsenalities van Parelli is Joy over het algemeen een Right Brain Introvert paard. Kenmerkend voor introverte paarden zoals Joy, is hun ‘low energy’. Drijvende hulpen volgt hij met moeite op, maar zeg ‘Ho’ en hij staat meteen stil. Hij is een wat verlegen en timide paard en sluit zichzelf af als hij te veel druk of spanning ervaart. Hij raakt helemaal in zichzelf gekeerd en de enige manier om dit op te lossen is door te wachten. Ik moet hem de gelegenheid geven om uit zijn schulp te kruipen en alles langzaam opbouwen. Verwarrend kan zijn dat mensen een introvert paard vaak als lui of mak zien. Het onderscheiden van Joy zijn ontspannen houding en in zichzelf gekeerde houding, zit hem in hele kleine aanwijzingen. Geduld, rust en duidelijkheid zijn sleutelwoorden voor de omgang met Joy.

Mister Big Joy zijn vader is de Paint dekhengst Indian Warrior, zijn moeder is een kruising tussen een Welsh en New Forest. Opgegroeid in Opperdoes Noord-Holland waar hij heerlijk mocht ravotten met zijn Shetlander vriendje. Daarna verhuisde hij naar de polder, grenzend aan Friesland. Hier stond hij met vele Fjorden samen in een kudde. De toenmalige eigenaresse heeft hem door Jeroen Bakker bij de voormalig AOK Ranch in basis western laten beleren. Toen hij 3,5 was kwam hij bij mij terecht. Inmiddels staat hij samen met mijn shetlander Big Foot en American Miniature Horse Sverre in de kudde. Ze staan 24/7  buiten, hebben voldoende bewegingsvrijheid en schuilmogelijkheden en krijgen onbeperkt ruwvoer. Op deze manier probeer ik de natuur voor hen zo goed mogelijk na te bootsen.

Geslacht Ruin

Ras Paint x New Forest x Welsh

Geboren op 26 mei 2008

Schofthoogte 151cm

Horsenality Right Brain Introvert

Kleur roodwit bont