fbpx

Advies & ontwerp service

Het liefst spendeer ik al mijn tijd bij m’n paarden in hun natuurlijke huisvesting. Knabbelende paarden, fluitende vogels, geurende bloemen en groenrijke schaduwplekjes. Dat geluk gun ik iedere paardeneigenaar én hun paard. Vanuit mijn creatieve omdenken maak ik verrassende ontwerpen voor een Browsing Paddock®. Een vriendelijke, veilige en verleidelijke leefomgeving die aansluit bij de basisbehoeftes van onze gedomesticeerde paarden en browsegedrag stimuleert met behulp van Passive Physio®.

Laten we samen aan de slag gaan!

“Femke komt met ideeën waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen omdat ik teveel bleef hangen in ‘wat kan er überhaupt’. Fijn dat ze lekker uit de gebaande kaders denkt. Femke heeft een ontwerp gemaakt die past bij onze wensen en het landschap. Ik had niet beter kunnen wensen.”

 

NELLEKE

Online Sparsessie

 

Tijdens een online sparsessie gaan we samen brainstormen over jouw (toekomstige) Browsing Paddock® en heb je 1,5 uur de tijd om al je vragen te stellen. Ook specifieke vraagstukken kunnen we in een online sparsessie bespreken. Vooraf ontvang ik van jou diverse foto’s, een korte video rondleiding en eventueel een schets of plattegrond.

 • 1,5 uur via Zoom
 • Samen sparren
 • Doelgericht vragen stellen
 • Digitale plantenlijst
 • Geen reiskosten

Sparsessie op locatie

 

Tijdens mijn bezoek aan jouw plek bekijk ik de bestaande situatie en hoe je deze simpel en snel kunt aanpassen naar 24/7 bewegings- en keuzevrijheid voor je paarden. Ik geef advies om je Browsing Paddock® op lange termijn te ontwikkelen en we maken een simpele potloodschets die je zelf kunt uitwerken. Daarnaast help ik je bij het maken van keuzes en geef ik tips hoe je het beste aan de slag kunt gaan om een uitdagende leefomgeving voor je paarden te creëren. Je kunt de sparsessie invullen zoals jij dat wilt en gericht vragen stellen.

 • 2 uren bij jou op locatie
 • Direct vragen beantwoorden
 • Digitale plantenlijst
 • Cadeautas t.w.v. €30,- inclusief Mini Mineralenbuffet
 • Exclusief reiskosten

Schetsen & kletsen bij Femke

 

Kom inspiratie op doen in de kleinste Browsing Paddock® van de Benelux op slechts 1.600m2! Van track tot heuvel, wadi en tiny forest, een grote diversiteit aan flora en fauna en Passive Physio® mogelijkheden om te browsen. Na een rondleiding gaan we kletsen en schetsen over jouw (toekomstige) Browsing Paddock® en ga je met een flinke dosis inpiratie en ideeën naar huis om thuis direct aan de slag te gaan.

 • 1 uur privérondleiding door Big Joy’s Paradyske
 • 1 uur kletsen en schetsen over jouw plekje
 • Digitale plantenlijst
 • Cadeautas t.w.v. €30,- inclusief Mini Mineralenbuffet
 • Maximaal 3 personen

Ontwerp op maat

 

Om jullie plekje tot een Browsing Paddock® om te toveren, kijk ik graag met je mee op jouw locatie. Ik geef advies op basis van mijn pijlers de Big Five. Tijdens een bezoek breng ik je locatie in beeld en bespreken we je wensen. Mijn ideeën werk ik thuis uit in een uniek ontwerp. Via een online afspraak presenteer ik het ontwerp en is er ruimte voor al je vragen.

 • 1 uur kennismaking bij jou op locatie
 • Digitale 2D schets
 • Presentatie en Q&A via Zoom
 • Digitaal moodboard
 • Digitaal inspiratie doe-boek en plantenlijst
 • Cadeautas t.w.v. €50,- inclusief een Mineralenbuffet Deluxe
 • Exclusief reiskosten

Adviesconsult Passive Physio®

 

Tijdens een bezoek aan jouw locatie inventariseren we de plek en bespreken we eventuele fysieke of mentale afwijkingen bij de paarden. Ik leg je uit wat Passive Physio® inhoudt en met welke voorwaarden we rekening moeten houden. Je krijgt gericht advies voor jouw paarden en hoe je variabele voerhoogtes kunt creëren. Het is mogelijk om samen aan de slag te gaan. We hangen diverse hooinetten op en observeren de paarden.

 • 2 uren bij jou op locatie
 • Deskundig advies van Official Ambassador Passive Physio®
 • Diverse handige hand-outs
 • Cadeautas t.w.v. €30,- inclusief Mini Mineralenbuffet
 • Exclusief reiskosten

De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer vanaf postcode 9105 KG heen- en terugreis. Bij een reistijd (retour) langer dan één uur wordt er 35 euro per uur gerekend. Indien je aansluit op een route in jouw regio wordt de reisvergoeding gedeeld onder het aantal personen op de route. Het uitzoeken van bestemmingsplannen en aanvragen van vergunningen valt niet onder mijn werkzaamheden.

Video impressie

Nelleke Kok

Het verhaal van Nelleke

 

Na een bezoek aan Femke prachtige browsing paddock was ik enorm geïnspireerd maar wist ik ook dat ik zelf te weinig creativiteit en kennis had om zelf iets moois van ons (nogal beperkte) stukje grond te maken. Daarom heb ik haar gevraagd voor een sparsessie en een ontwerp op maat. Tijdens de sparsessie kreeg ik al een hele hoop fijne tips mee, zoals het loslaten van ’tracks’ en het interessanter maken van de gehele ruimte die er is.

 

Toch wilde ik alsnog een ontwerp op maat omdat ik graag op weg geholpen wilde worden met de indeling en de beplanting. Het resultaat is geweldig! Femke komt met ideeën waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen omdat ik teveel bleef hangen in ‘wat kan er überhaupt’. Fijn dat Femke lekker uit de gebaande kaders denkt.

 

Na de sparsessie was ik even bang dat Femke ons hele perceel wilde vol zetten met bomen en hoopte ik dat ze toch ook naar onze wens had geluisterd voor een paradijsje met een open karakter en inheemse beplanting. Dat had ze zeker! Femke heeft een ontwerp gemaakt die past bij onze wensen en het landschap. Ik had niet beter kunnen wensen.

Het verhaal van Jacqueline

 

Ik heb Femke gevraagd om langs te komen omdat ik een stal met basis track, 3 kleine weitjes, verschillende voerplekken en een heuveltje heb op een perceel van ongeveer 1000 m2. Maar ik miste iets, en ik liep me vast in mijn nog beperkte kennis over een aantal zaken.

 

Ik heb van Femke geleerd in oplossingen te denken en niet in beperkingen die ik dacht te hebben in mijn track die al met mooi houten hekwerk is gemaakt, maar met kleine aanpassingen een enorme verrijking kan worden voor de pony’s. De wadi die we kunnen maken op de plek die zij bedacht heeft vind ik een briljant idee. Daarbij het idee over beplanting, het advies van rubber matten in de stal en de automatische voerkisten vind ik top.

 

Met de voerkisten en de stalmatten gaan we direct aan de slag, met de beplanting kunnen we nu in het najaar en voorjaar beginnen evenals dan met het aanpassen van de track. Gezien de aankomende herfst hoop ik met de wadi ook al tzt te beginnen.

 

Al met al een top sparsessie, met vele inzichten, handvaten en ideeën. Femke denkt echt in oplossingen voor de situatie waar een paardeneigenaar in zit qua ruimte, grondsoort, bestaande bomen / beplanting en vooral rekening houdend met de samenstelling van de ( in mijn geval kleine ) paardenkudde.

Het verhaal van Anke & Peter

 

Femke is bij ons thuis geweest voor een sparsessie op locatie. Juist omdat het een kleinere plek is wilde we iemand uitnodigen die hier ervaring mee heeft. Wij hadden zelf al een schets en indeling gemaakt maar we misten het speelse.

 

Het was geweldig om te zien hoe Femke haar ideeën opdeed toen we buiten rondliepen. De tips die we kregen over het aanplanten voor bomen en struiken, het gebruik van afrastering en praktische info over een schuilstal sloten aan op onze plek. Ook met het betrekken van onze tuin bij de huisvesting van de paarden werd rekening gehouden.

 

We zijn nog enthousiaster geworden over onze toekomstige Browsing Paddock en kunnen niet wachten om te beginnen! Dankjewel Femke!

Het verhaal van Gesina

 

Dat je sportpaarden prima in een paddock paradise kunt laten wonen, daar zijn wij het voorbeeld van! In een adviesconsult heb ik samen met Femke de mogelijkheden bekeken voor ons paddock paradise. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik afgelopen zomer onze ‘kale’ wei heb omgetoverd tot een echt paddock paradise.

 

Ik dacht altijd dat ik met 8 uren per dag buiten, heel erg goed bezig was. Nu ik de verschillen zie met 24 uur per dag bewegingsvrijheid, weet ik wel beter! Wat zijn de paarden én ik er dankbaar voor.

Het verhaal van Ben en Femmie

 

Van achtertuin naar mini Browsing Paddock! Het kan écht! De basis stond voor ons al gauw vast en tegelijkertijd hadden we nog wat twijfels. Onder het genot van een kopje koffie hebben wij in een adviesgesprek bij Femke, alle mogelijkheden verder besproken.

 

Van Passive physio hadden wij nooit eerder gehoord maar na een uitgebreide rondleiding op Big Joy’s Paradyske, wisten wij het zeker. Dit wilden wij de pony’s straks niet onthouden. En wat hebben ze elke dag plezier op hun mini-berg! Dankbaar voor de kennis en kunde die Femke met ons deelde. Een mooie aanvulling op ons basis idee.

Maak een afspraak

 

Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

';