fbpx

eBooks

ebook paddock verrijking

Paddock Verrijking

 

Verrijk de leefomgeving van je paard op een zo natuurlijk en interessant mogelijk manier. Zo voorkom je verveling, stimuleer je beweging en heb je samen plezier! Marloes Vogel van Ukie’s Paddock Paradise en Femke Dölle geven je praktische tips.

ebook planten en passive physio

Planten & Passive Physio

 

Er zijn vele creatieve manieren om groen te planten en aan te bieden aan je paard. Sietske Metz van Paard & Plant geeft je advies over planten en Femke Dölle geeft je tips over hoe je dit kunt aanbieden in verschillende posities en houdingen.

Tien basisbehoeften van het paard

De Tien Geboden van het Paard

 

Waaraan voldoet natuurlijk paarden houden? Wat komt er allemaal bij kijken om een paard gezond en blij te houden? Deze kaart met de tien geboden van het paard is een leidraad om naar te streven. Gebaseerd op de basisbehoeften van het paard, de 3 F’s (forage, freedom en friends). Laat je inspireren!

YouTube

 

Op mijn YouTube kanaal deel ik handige tips over alles wat met natuurlijke huisvesting, Passive Physio® en het mineralenbuffet te maken heeft.

Top 3 Passive Physio® slowfeeders

slowfeeder passive physio

1. Slowfeeder ongeknoopt

 

Echt mijn favoriet! Dit compacte en sterke hooinet heeft de ideale maat voor ruwvoer porties die je aanbiedt op hoogte. Het net is 75x75cm en er past ongeveer 4kg hooi in.

 

10% korting met code Femke

2. Hooitunnel

 

Een aangename afwisselingen op alle standaard hooinetten. De tunnel is ongeveer 1.20-1.50m lang. Voor de variatie kun je het net horizontaal, verticaal of diagonaal ophangen.

 

10% korting met code Femke

3. Smulstaaf

 

Hoe leuk is dit? De smulstaaf heeft grote en kleine gaten waar je kruiden, takken en wortels in kunt stoppen. Makkelijk op te hangen en overal toepasbaar. Handmade van duurzaam hout.

 

Mijn recent geschreven blogs

  • Van nature zou een paard zijn mineralen en zouten uit het planten en grondstoffen moeten halen. Helaas bevat onze gemiddelde weide veel te weinig zout en ook in hooi is het nauwelijks aanwezig. Maar zout is wel van essentieel belang, dus moeten we het bijvoeren.......

  • Wist je dat paarden die in de natuur leven in staat zijn om zelf op zoek te gaan naar ingrediënten waar hun lichaam op dat moment behoefte aan heeft? Dat noemen ze met een moeilijk woord: zoopharmacognosy. Maar kunnen onze gedomesticeerde paarden dit ook nog?......

  • Je hebt het vast al eens voorbij zien komen: een mineralenbuffet voor paarden. Allemaal emmers op een rijtje met verschillende ingrediënten erin. Maar wat is een mineralenbuffet nou precies en waarom bied ik dit mijn paarden aan?    86 of 300 soorten Het paard eet......

Femke’s Favorieten

Mineralenbuffet

 

Vijf natuurlijke ingrediënten die je aanlengt met water en aanbiedt in buffet vorm. Zo kan je paard zelf kiezen naar behoefte.

Shop met kortingscode MINIMINERAAL10

Emmer

 

Duurzame degelijke zwarte kunststof emmer met maatverdeling en draaghengsel. Ideaal voor het aanbieden van het mineralenbuffet. Inhoud 12 lt.

10% korting met code Femke

Emmerhouder

 

Gegalvaniseerde emmerhouder met muurbevestiging en afneembare ring van 280 mm. Geschikt voor standaard emmers van 12 liter.

10% korting met code Femke