fbpx

Paarden samenvoegen in een kudde

Een nieuw paard in een bestaande groep introduceren is altijd spannend. Hoe reageren ze op elkaar? Wordt het nieuwe paard geaccepteerd? Gelukkig kunnen we paarden goed voorbereiden op een verhuizing en samenvoegen in een groep.

De knoop is doorgehakt: je paard gaat verhuizen naar een nieuwe stal. Of je bent een staleigenaar en er komt een paard van een nieuwe pensionklant. Welke partij je ook bent, de basisomstandigheden voor alle paarden moeten in orde zijn voor een succesvolle introductie. Het inscharen van een paard in een bestaande groep gebeurt vaak binnen een paar dagen of dezelfde dag. Soms kan er flink wat adrenaline ontstaan en bestaat de kans dat een paard blessures oploopt, bijt- en schaafwonden of zelfs kreupelheid. Vooral bij veel stress, angst en onzekerheid uit zich extrovert gedrag. Op lange termijn kunnen hierdoor mentale en fysieke problemen ontstaan. Wist je dat een paard zo’n 6-12 maanden nodig heeft om te acclimatiseren op een nieuwe locatie in een nieuwe groep?

 

 

Adviesconsult

 

Tijdens een adviesconsult begeleid ik het proces vanaf een aantal weken voor de verhuizing tot kort na het samenvoegen van de paarden. Ik kom bij je op (de nieuwe) locatie en samen kijken we naar de huisvesting en het tijdelijke verblijf. Ik maak een uitgebreid stappenplan om de paarden rustig en veilig aan elkaar te introduceren en uiteindelijk het paard in te scharen. We hebben nauw contact via Whatsapp en je houdt me op de hoogte met video’s. Het inscharingsproces duurt een aantal weken. Ieder paard is echter uniek, en daarom kan het samenvoegen van paarden bij de ene langer duren dan bij een ander.

eBook

 

Als paarden pijn of stress ervaren door matig management, kunnen ze dit afreageren op soortgenoten. Het stappenplan helpt je om de stress bij jouw paard en die van de groep zo laag mogelijk te houden en de kans op verwondingen en blessures te minimaliseren. Ik heb een eBook geschreven met alle tips en stappen die ik je tijdens het inscharingstraject mee geef. Het eBook is een richtlijn voor het rustig en veilig introduceren van paarden aan elkaar en ontvang je per mail na onze eerste afspraak.

Video’s

Wat anderen zeggen…

Maak een afspraak

 

Waar kan ik je mee helpen?

    Chat openen
    App mij!