fbpx

Paarden samenvoegen

Een nieuw paard in een bestaande groep introduceren is altijd spannend. Hoe reageren ze op elkaar? Wordt het nieuwe paard geaccepteerd? Gelukkig kunnen we paarden goed voorbereiden op een verhuizing en samenvoegen in een groep.

De knoop is doorgehakt: je paard gaat verhuizen naar een nieuwe plek. Of je bent een pension eigenaar en er komt een paard van een nieuwe klant. Welke partij je ook bent, de basisomstandigheden voor alle paarden moeten in orde zijn voor een succesvolle introductie.

 

Het inscharen van een paard in een bestaande groep gebeurt nog steeds vaak binnen paar dagen of dezelfde dag. Dat kan voor veel vuurwerk en stress zorgen en de kans is groot dat een paard blessures oploopt, zoals wonden of kreupelheid. Vooral bij veel stress, angst en onzekerheid uit zich niet-gewenst gedrag. Op lange termijn kunnen hierdoor mentale en fysieke problemen ontstaan.

 

Wist je dat een paard zo’n 6-12 maanden nodig heeft om te acclimatiseren op een nieuwe locatie in een nieuwe groep? Daarom is het belangrijk om een goed voorbereid aan de slag te gaan. Ik help je graag!

Online adviesconsult

 

Soms kan het fijn zijn om met een deskundige buitenstaander te sparren over jouw situatie. Via een online adviesconsult bekijken we aan de hand van foto’s en video’s de situatie en krijg je van mij praktische tips, een stappenplan en veel stof tot nadenken. Na afloop kun je beslissen om een inscharingstraject of hersteltraject te volgen.

 • Ca. 1-2 uur via Zoom
 • Samen overleggen
 • Doelgerichte tips
 • Digitale handleiding
 • Geen reiskosten

Eerste Hulp Bij Inscharingstraject

 

Om het inscharingsproces zo stress vrij mogelijk te laten verlopen, kan ik je begeleiden. Ruim  van tevoren kom ik de nieuwe locatie bekijken om een plan voor tijdelijke huisvesting te bedenken. Dit kan ook in een online sessie waarbij ik inzicht krijg in de nieuwe locatie middels video’s, foto’s en plattegrond. We bespreken hoe we de ruimte tijdelijk kunnen indelen, wat je moet doen om je paard voor te bereiden, wat te doen bij aankomst en do’s en don’ts in de eerste weken. Daarna hebben we intensief contact via Whatsapp en indien nodig telefonisch. De duur van het traject in op voorhand niet te bepalen. Ieder proces is uniek en kan variëren van een aantal weken tot maanden.

 • Adviesconsult op locatie of online
 • Intensieve (dagelijkse) begeleiding
 • Stappenplan en opdrachten
 • Digitale handleiding
 • Exclusief reisvergoeding

Herstel groepsdynamiek

 

Is het samenvoegen van paarden misgegaan of zijn er in je huidige samengestelde groep problemen of uitdagingen? Dan heb je te maken met een verstoorde groepsdynamiek. Tijdens een (online) adviesconsult nemen we de huidige situatie onder de loep en bedenken we een plan van aanpak. Via whatsapp en telefonisch hebben we nauw contact en begeleid ik je in het proces. De duur van het traject in op voorhand niet te bepalen omdat iedere situatie uniek is.

 • Adviesconsult online of op locatie
 • Intensieve (groeps)begeleiding
 • Stappenplan en opdrachten
 • Digitale handleiding
 • Exclusief reisvergoeding

De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer vanaf postcode 9105 KG heen- en terugreis. Bij een reistijd (retour) langer dan één uur wordt er 35 euro per uur gerekend. Indien je aansluit op een route in jouw regio wordt de reisvergoeding gedeeld onder het aantal personen op de route.

Video impressie

eBook

 

Als paarden pijn of stress ervaren door matig management, kunnen ze dit afreageren op soortgenoten. Het stappenplan helpt je om de stress bij jouw paard en die van de groep zo laag mogelijk te houden en de kans op verwondingen en blessures te minimaliseren. Ik heb een eBook geschreven met alle tips en stappen die ik je tijdens het inscharingstraject mee geef. Het eBook is een richtlijn voor het rustig en veilig introduceren van paarden aan elkaar en ontvang je per mail na onze eerste afspraak.

Wat anderen zeggen…

Maak een afspraak

 

Waar kan ik je mee helpen?

  App mij!