fbpx

Passive Physio ®

Het paard is van nature een ‘browser’ wat betekent dat hij naast het vele grazen, ook zo’n 20% op diverse hoogtes eet. Hiermee traint het paard zijn houdingsspieren en verbetert hij zijn proprioceptie en dat kunnen wij nog eens extra stimuleren met Passive Physio ®. Want daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt, valt de meeste winst te behalen.

 

Vanaf de dag dat Passive Physio ® in Nederland voet aan de grond kreeg, ben ik al fan! Equinestudies deed onderzoek naar de verschillen tussen de oerpaarden en onze gedomesticeerde paarden en zo ontstond de wetenschappelijke onderbouwing van Passive Physio ®. Ik beet me vast in de materie en leerde ontzettend veel van Zefanja Vermeulen en Tamara Dorresteijn. Inmiddels ben ik Offical Ambassador Passive Physio® en mag ik gericht advies geven.

Online cursus Passive Physio®

 

Jij weet na deze cursus álles over Passive Physio®, van de oorsprong tot de realisatie. We reizen door de tijd én door het paardenlichaam, zodat je begrijpt waarom je Passive Physio® toepast en welke spieren je paard precies traint tijdens het eten. Bomvol inspiratie voor variabele voerplekken en praktische tips die jou in actie zetten voor het welzijn van je paard!

 • Het verschil tussen grazen en browsen is voor jou hierna glashelder en je weet waarom het zo belangrijk is dat je paard beide toepast tijdens het eten.
 • Je herkent een ongewenste houding bij je paard en kunt de keuze van variabele voerposities daarop aanpassen.
 • Met een scherpe blik kun jij je paard observeren en weet je waar je in je management moet bijsturen om hem fysiek nog beter te ondersteunen.
 • Je weet hoe je ongelukken kunt voorkomen door hooinetten op een veilige manier aan te bieden.

Online adviesconsult

 

Tijdens een online adviesconsult leg ik je uit wat Passive Physio® echt inhoudt en met welke voorwaarden we rekening moeten houden. Ik geef diverse voorbeelden hoe je het kunt toepassen in de leefomgeving van jouw paard. We bespreken eventuele fysieke of mentale afwijkingen bij de paarden waarvoor je tips krijgt. Vooraf ontvang ik graag een aantal foto’s van de huisvesting van je paarden. Je ontvangt een link voor een Zoom afspraak. De vergoeding is 127 euro per uur voor een sessie van 1,5 uur.

 • Ca. 1,5 uur via Zoom
 • Samen sparren
 • Doelgericht vragen stellen
 • Geen reiskosten

Adviesconsult op locatie

 

Tijdens een adviessessie op locatie inventariseren we de plek en bespreken we eventuele fysieke of mentale afwijkingen bij de paarden. Ik leg je uit wat Passive Physio® echt inhoudt en met welke voorwaarden we rekening moeten houden. Je krijgt gericht advies voor jouw paarden en hoe je variabele voerhoogtes kunt creëren. Daarnaast ontdek je hoe je ontwikkelingen en veranderingen kunt monitoren. Het is mogelijk om samen aan de slag te gaan. We hangen diverse hooinetten op en observeren de paarden. Het bezoek duurt 2 uur en de vergoeding bedraagt 227 euro exclusief reisvergoeding.

 • 2 uren bij jou op locatie
 • Samen aan de slag en Q&A
 • Gericht advies voor je paard
 • Cadeautas t.w.v €30,- cadeau
 • Exclusief reiskosten

De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer vanaf postcode 9105 KG heen- en terugreis. Bij een reistijd (retour) langer dan één uur wordt er 35 euro per uur gerekend. Indien je aansluit op een route in jouw regio wordt de reisvergoeding gedeeld onder het aantal personen op de route.

Wat anderen zeggen…

ebook paddock verrijking

eBook

 

Je hoeft geen grootgrondbezitter te zijn om je paard een waardevolle aanvulling op het rantsoen te geven. Er zijn vele creatieve manieren om groen te planten en aan te bieden. In dit ebook geef ik je tips over hoe je dit kunt aanbieden in verschillende posities en houdingen volgens de Passive Physio® manier.

Maak een afspraak

 

Waar kan ik je mee helpen?

  ';