fbpx

Passive Physio ®

Het paard is van nature een ‘browser’ wat betekent dat hij naast het vele grazen, ook zo’n 20% op diverse hoogtes eet. Hiermee traint het paard zijn houdingsspieren en verbetert hij zijn proprioceptie en dat kunnen wij nog eens extra stimuleren met Passive Physio ®. Want daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt, valt de meeste winst te behalen.

 

Vanaf de dag dat Passive Physio ® in Nederland voet aan de grond kreeg, ben ik al fan! Equinestudies deed onderzoek naar de verschillen tussen de oerpaarden en onze gedomesticeerde paarden en zo ontstond de wetenschappelijke onderbouwing van Passive Physio ®. Ik beet me vast in de materie en leerde ontzettend veel van Zefanja Vermeulen en Tamara Dorresteijn. Inmiddels ben ik Offical Ambassador Passive Phsyio® en mag ik gericht advies geven.

Online adviesconsult

 

Tijdens een online adviesconsult leg ik je uit wat Passive Physio® echt inhoudt en met welke voorwaarden we rekening moeten houden. Ik geef diverse voorbeelden hoe je het kunt toepassen in de leefomgeving van jouw paard. We bespreken eventuele fysieke of mentale afwijkingen bij de paarden waarvoor je tips krijgt. Vooraf ontvang ik graag een aantal foto’s van de huisvesting van je paarden. Je ontvangt een link voor een Zoom afspraak. De vergoeding is 127 euro per uur voor een sessie van 1,5 uur.

 • Ca. 1,5 uur via Zoom
 • Samen sparren
 • Doelgericht vragen stellen
 • Geen reiskosten

Adviesconsult op locatie

 

Tijdens een adviessessie op locatie inventariseren we de plek en bespreken we eventuele fysieke of mentale afwijkingen bij de paarden. Ik leg je uit wat Passive Physio® echt inhoudt en met welke voorwaarden we rekening moeten houden. Je krijgt gericht advies voor jouw paarden en hoe je variabele voerhoogtes kunt creëren. Daarnaast ontdek je hoe je ontwikkelingen en veranderingen kunt monitoren. Het is mogelijk om samen aan de slag te gaan. We hangen diverse hooinetten op en observeren de paarden. Het bezoek duurt 2 uur en de vergoeding bedraagt 227 euro exclusief reisvergoeding.

 • 2 uren bij jou op locatie
 • Samen aan de slag en Q&A
 • Gericht advies voor je paard
 • Cadeautas t.w.v €30,- cadeau
 • Exclusief reiskosten

Trainingspakket Passive Physio®

 

Het paard is van nature een ‘browser’ wat betekent dat hij naast het vele grazen, ook zo’n 20% op diverse hoogtes eet. Hiermee traint het paard zijn houdingsspieren en verbetert hij zijn proprioceptie en dat kunnen wij nog eens extra stimuleren met Passive Physio®. Want daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt, valt de meeste winst te behalen.

 • 5 lessen van 60 minuten waarin je diverse coördinatie en proprioceptie oefeningen krijgt voor je paard met onder andere cavalleti en balanskussens.
 • Tijdens de lessen ondersteunen we je paard met TTouch® Bodywrap technieken en Medical Taping.
 • 90 minuten adviesconsult op locatie over Passive Physio® waarin we aan de slag gaan met variabele voerposities voor je paard(en) en dat je begrijpt waarom en waarvoor het dient.
 • Boodschappenlijstje voor Passive Physio® hulpmiddelen inclusief kortingen.

De reiskostenvergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer vanaf postcode 9105 KG heen- en terugreis. Bij een reistijd (retour) langer dan één uur wordt er 35 euro per uur gerekend. Indien je aansluit op een route in jouw regio wordt de reisvergoeding gedeeld onder het aantal personen op de route.

Video impressie

Wat anderen zeggen…

ebook paddock verrijking

eBook

 

Je hoeft geen grootgrondbezitter te zijn om je paard een waardevolle aanvulling op het rantsoen te geven. Er zijn vele creatieve manieren om groen te planten en aan te bieden. In dit ebook geef ik je tips over hoe je dit kunt aanbieden in verschillende posities en houdingen volgens de Passive Physio® manier.

Maak een afspraak

 

Waar kan ik je mee helpen?