fbpx

Interview in Flair

In juli werd ik benaderd door de redactie van Flair. Ze hadden mijn website met interesse gelezen en wilden mij graag interviewen voor het oktober nummer, een portrettenserie over een bijzondere band tussen dier en mens.En zo komt het dat Joy en ik op twee pagina’s groot in de Flair staan die vanaf woensdag 1 oktober verkrijgbaar is!

Visagie en kledingsetjes

Op een maandag in augustus zijn er een visagiste en fotografe bij ons langs geweest in Friesland. Allereerst werd ik in de make-up gezet. Vervolgens werden er kledingsetjes gepast. Horka Ridingwear heeft de kleding gesponsord. Ik kreeg een grote doos vol met items uit de Fall/Winter 2013-2014 toegestuurd, waar de visagiste en ik een goed setje uit konden kiezen die voldeed aan het moodboard van Flair. Voor de foto wil je natuurlijk een mooi plaatje. Zonder Horka had ik gewoon mijn oude kleren aan gehad op de foto 😉

Een duidelijke paardenspiegel

Het natuurgebied Big Joy Paradise was het decor voor de foto’s. Dit is hoe onze kudde leeft en staat bij mij hoog in het vaandel voor het welzijn van paarden. ’s Ochtends heb ik Joy nog snel even gepoetst, maar natuurlijk had hij bij aankomst in de middag, heerlijk uitgebreid liggen rollen. Tussen de buien door scheen de zon en hebben we foto’s gemaakt. Ik had zelf Devica Fotografie gevraagd om foto’s van achter de schermen te maken, omdat de foto’s van de Flair helaas niet voor privégebruik zijn. Op zoek naar het ‘perfecte plaatje’, stond de een te wapperen met een papieren zakje om Joy zijn aandacht te trekken en de ander stond paraat om snel foto’s te schieten. Joy moest natuurlijk wel met de oortjes naar voren op de foto! Hoe meer ik de druk voelde ’tussen de oren’ dat we een perfect foto moesten maken en de tijd begon te dringen, werd Joy alsmaar koppiger en wilde niet meer meewerken. Ik voelde frustratie opkomen totdat het echt niet meer ging en we er een einde aan gemaakt hebben. De fotograaf was tevreden en dacht dat er wel voldoende materiaal tussen zat. Toen de crew wegliep, bleef ik nog even alleen achter met Joy en werd hij meteen weer rustig en voelde ik weer harmonie. Het was duidelijk dat Joy niet zonder reden koppig was. De druk viel bij mij weg toen de fotoshoot klaar was waardoor ook Joy voelde dat ik weer ‘mezelf werd’. Hij hield me duidelijk een spiegel voor dat ik de lat niet te hoog moet leggen voor mezelf, maar ook niet voor hem.. Was is het toch een (h)eerlijk paard!

Het interview

Het interview werd telefonisch afgenomen door een freelance redactrice. Ruim anderhalf uur met haar gesproken en verteld wat ik doe als instructrice en dat ik mij voornamelijk bezig houd met Freestyle en Natural Horsemanship. Met als belangrijkste boodschap dat ik werken met paarden zie als een lange reis zonder eindbestemming. Niet de eindbestemming is het doel, maar de reis er naar toe. Daarnaast geef ik soms, in samenwerking met een professioneel trainingsbureau, een workshop Paarden Spiegelen. Uiteindelijk heeft het verhaal een hele andere insteek gekregen dan waar het interview grotendeels over ging, en is Freestyle en Natural Horsemanship niets meer te lezen. Maar ach, ze heeft er een leuk stukje van gemaakt en Joy en ik kunnen anderen wellicht weer inspireren!
Flair week 41 interview Joy en Femke Lees het interview
De Flair ligt van 1 tot en met 13 oktober 2014 in de winkel of is online te koop.

Geen reactie's

Geef een reactie

';