fbpx
 

Week 1

En we zijn los...

Trainingsschema week 1

Steeds meer ruiters zien het belang in van om bewust om te gaan met hun lichaam en voor Conditie en spierkracht zorgen dat het rijden makkelijker gaat, je kunt het beter volhouden en dat het veiliger wordt voor jou en je paard. Want door regelmatig te sporten verbeter je niet alleen je uithoudingsvermogen, maar ook je balans en coördinatie. Hierdoor wordt het fysiek communiceren met je paard veel beter.

Leg lift

Bij deze oefening lig je op je rug en til je je benen om de beurt of tegelijk op van links naar rechts. Je wilt je benen hierbij zo recht en stabiel mogelijk houden. Deze oefening traint je diepe en schuine buikspieren en die zijn essentieel bij het stabiliseren van je bekken en rug tijdens het rijden.

Push up

Op je voeten of op je knieën of vanuit liggende positie je jezelf omhoog brengenmet een rechte rug. Je wilt één rechte streep van je kruin tot aan je tenen. Hiermee train je niet alleen de spieren tussen je schouderbladen, die je helpen bij een stille aanleuning. Je traint ook je billen en je rechte buikspieren! Die spieren helpen je om je benen stil te kunnen houden en de bewegingen van je paard op te kunnen vangen tijdens tempowisselingen en overgangen.

Planken

Vroeger een hele hype, nu vooral een goede oefening voor je rompstabiliteit. Op een bewegende ondergrond zoals je paard is het een ware uitdaging, maar je kunt deze oefening bijvoorbeeld ook doen met je armen op een zitbal of wiebelkussen. Hou deze positie 45 tot 90 seconden vast. Probeer het steeds langer vol te houden. Zo train je de rug en buikspieren om nauwkeurig met elkaar samen te werken en dit bevorderd je coördinatie in het zadel.

';